Projectontwikkeling

 

Projectontwikkelaar met gezonde portie lef

Geen betere investering dan vastgoed? Klopt, maar enkel als dit gebeurt op een weldoordachte en vooral creatieve wijze. Interessante én betaalbare locaties die sowieso een garantie vormen op een degelijke return on investment, zijn (bijna) niet meer te vinden. Tenzij u in zee gaat met een projectontwikkelaar die oog heeft voor minder voor de hand liggende opportuniteiten en perfect de behoeftes van de markt aanvoelt. Precies daarin maakt Steps Real Estate het verschil als projectontwikkelaar. Dat resulteert in duurzame projecten waarin woonkwaliteit, duurzaamheid en open ruimte primeren. Enkel zo is een nieuw vastgoedproject niet alleen een meerwaarde voor u, maar ook voor de nabije omgeving.

Woonmarkt vraagt om nieuwe woonvormen

Eigenlijk is het vandaag bijna misdadig om woonprojecten uit te bouwen zonder rekening te houden met nieuwe behoeftes, alternatieve gezinsvormen, een ouder wordende bevolking en andere maatschappelijke ontwikkelingen. Moduleerbaar wonen, stapelbare woningen, kangoeroewoningen,…. Het zijn stuk voor stuk woonvormen waar we tien jaar geleden niet of nauwelijks van gehoord hadden, maar die perfect tegemoet komen aan nieuwe behoeftes en maatschappelijke tendenzen. Steps Real Estate ziet het als zijn verdomde plicht om daar maximaal op in te spelen. Enkel zo kunnen we meer halen uit uw investering. En met ‘meer’ hebben we het veel meer over kwaliteit dan over kwantiteit.

Zonevreemde gebouwen: probleem wordt troef

Veel eigenaars zitten met de handen in het haar wanneer hun gebouw door de overheid het etiket zonevreemd krijgt opgekleefd. De uitbreidingsplannen die ze in gedachte hadden, kunnen ze volledig opbergen. Dat is inderdaad een probleem. Maar dat hoeft het niet te blijven. Steps Real Estate heeft al verschillende cases afgerond waarbij die gebouwen succesvol omgevormd werden tot karaktervolle woon- en winkelprojecten. Deze klanten zijn het aan het einde van de rit over één ding eens: de zonevreemdheid was bij nader inzien het beste wat hen had kunnen overkomen.
Mooie voorbeelden daarvan zijn residentie Schoonberg in Lummen, Acaciapark in Hasselt, De Smeed in Maasmechelen en Wilkin in Hasselt.

Gezocht: nieuwe locaties voor dynamische bouwprojecten

Beschik je zelf over een grond of een oud gebouw dat een nieuwe toekomst verdient? Maar weet je niet zeker welke weg je daarvoor wilt bewandelen? Kom gerust eens praten met ons. Met de nodige expertise en zeker met een grote dosis fingerspitzengefühl kunnen we je hierover heel gericht advies geven.

Ook retailsector is niet blijven stilstaan

Ook het winkelgebeuren verschilt sterk van wat we al zo lang gewoon zijn. De consument geraakt uitgekeken op de typische baanwinkels. Daar mag je als projectontwikkelaar niet blind voor blijven. Vandaar dat wij met Steps Real Estate de kaart trekken van kleinhandelszones. Handelaren worden efficiënt geclusterd tot grotere gehelen en gaan zo elkaar versterken. Dat resulteert in een lagere impact op de omgeving en een efficiëntere invulling van de parkeermogelijkheden. Een winwinsituatie waar echt iedereen beter van wordt.
Zeker in de retailsector evolueert de wetgeving voortdurend waardoor veel investeerders met de handen in het haar zitten. Ook op dit vlak kunnen de specialisten van Steps Real Estate die de markt en de wetgeving op de voet volgen een belangrijke meerwaarde betekenen voor uw project.

Residentie Schoonberg

Omvorming van voormalige visfabriek Vandermaesen tot sfeervol residentieel project

Residentie Acaciapark

Residentieel project op voormalige stelplaats van Hasselt met volledig nieuw stadspark

Residentie Wilkin

Kleinschalig maar uiterst boeiend project. Afgeleefde bloemenzaak wordt omgebouwd tot nieuwe hippe bloemenwinkel met daarboven vier appartementen.